Liantis Urban Trail Brussels loopt dwars door het Koninklijk Paleis

Golazo
Golazo

Op zondag 26 juni zwaait het Koninklijk Paleis voor het eerst zijn poorten open voor de Liantis Urban Trail Brussels. In deze unieke stadsloop lopen de deelnemers dwars door tot de verbeelding sprekende gebouwen en langs bijzondere locaties in het hart van onze hoofdstad. Online inschrijven kan vanaf vrijdag 12u. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie dus graag eens door het Koninklijk Paleis wil lopen, haast zicht best.

Start en aankomst van de Liantis Urban Trail Brussels liggen op de Vismarkt. De deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 7 of 12 km. Blikvanger wordt de unieke passage door het Koninklijk Paleis, de administratieve residentie en de voornaamste werkplaats van koning Filip. Het paleis op het Paleizenplein, vlak voor het Warandepark, wordt ook gebruikt voor audiënties, koninklijke recepties, feesten en andere plechtigheden. De Vorst en Vorstin gaven persoonlijk hun akkoord om het Koninklijk Paleis op te nemen in het parcours.

In de Dansaertstraat mogen de lopers binnenwippen bij Brussels Beer Project, waar elke week een nieuw bier gebrouwen wordt. Het vertegenwoordigt een alternatieve kijk op Brussel: multicultureel, eigentijds en levendig. Ook Cinema Galeries, gelegen in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, verwelkomt op 26 juni de lopers van de Liantis Urban Trail Brussels.  De bioscoop uit 1939 is ontworpen in een stijl tussen art deco en modernisme en is sinds 1993 een beschermd monument.

Het volledige parcours van de Liantis Urban Trail Brussels en alle gebouwen en locaties zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Nieuwe titelpartner

Liantis is de nieuwe titelpartner van de Urban Trail Series. “De Urban Trails ondersteunen is voor Liantis een zeer logische stap”, zegt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis. “Deze sportieve events kaderen perfect in ons DNA en wat wij elke dag proberen te doen: gezondheid, welzijn en beweging promoten bij onze ondernemers, hun medewerkers én onze eigen medewerkers. Wat ons extra charmeert is dat het bij de Urban Trails vooral gaat om beleving en verbondenheid, niet per se om de snelste tijd of de strafste individuele prestatie. Liantis is als organisatie actief op 60 locaties in heel wat steden, dus sterk lokaal verankerd. Dat aspect – het samen op een sportieve manier verborgen parels in de eigen stad ontdekken – is een extra reden waarom we hier graag onze schouders onder zetten. We kijken ernaar uit om straks het straatbeeld heel even Liantis-paars te laten kleuren”, aldus Van Eeckhoute.

De Liantis Urban Trail Brussels is op zondag 26 juni de opener van de Liantis Urban Trail Series. Daarna volgen nog manches in Gent (23 oktober), Antwerpen (20 november) en Kortrijk (10 december).

PRAKTISCHE INFO LIANTIS URBAN TRAIL BRUSSELS

Programma zondag 26 juni 2022:

• 8u: afhalen borstnummers
• 9u-10u20: start in 5 waves
• 13u: einde

Start & finish:

Vismarkt, Brussel

Kalender Liantis Urban Trail Series:

• zondag 26 juni 2022: Liantis Urban Trail Brussels
• zondag 23 oktober 2022: Liantis Urban Trail Gent
• zondag 20 november 2022: Liantis Urban Trail Antwerp
• zaterdag 10 december 2022: Liantis Urban Trail Kortrijk

De inschrijvingen voor de Liantis Urban Trail Brussels openen vrijdag om 12u. Er zijn maximum 4000 plaatsen beschikbaar.

Deel dit bericht