Locaties

Federaal Parlement

Op zondag 25 juni loop je door het Federaal Parlement! Meer bepaald door het Paleis der Natie, dat o.a. de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat huisvest. Loop door de zalen waar senatoren en kamerleden debatteren en stemmen over de Grondwet en andere wetten.

Stadhuis

Moeten we het stadhuis nog voorstellen? Prachtig gebouw in gothische stijl aan het mooiste plein van de wereld.

Waan je even Rode Duivel op het balkon en zwaai al je fans toe 😊

Plein Publiek

Aan de voet van de Kunstberg vind je het majestueuze Dynastiepaleis. Het imposante gebouw werd tijdens Expo 58 gebruikt als ontvangstruimte voor officiële ceremonies, maar bleef daarna decennialang ongebruikt. Tot Plein Publiek er in 2019 haar intrede nam. Vandaag schuilt er achter de statige poorten een ontmoetingsplek voor foodies, feestgangers én kunstliefhebbers. Een hippe hotspot met architecturale allures die je niet mag missen tijdens jouw ontdekkingstocht door de stad!

Stripmuseum

Achter een grootse art-nouveaugevel van Victor Horta vind je het Stripmuseum, ‘the place to be’ voor alle stripliefhebbers.  Ga samen met onder andere Kuifje en de Smurfen op ontdekking!

Experience Brussels

In de Koningsstraat maken we een korte tussenstop bij Visit Brussels, waar de tentoonstelling Experience Brussels plaatsvindt. Het is de perfecte plek om je (her)ontdekking van Brussel te beginnen.

Drukkerij van de Nationale Bank

Aan de Berlaimontlaan vind je de oude drukkerij van de Nationale Bank. Eurobiljetten ga je in dit statige gebouw van maar liefst 20.000m² jammer genoeg niet meer vinden.

Cynthia Bolingo sporthal

Op 25 juni lopen we door de gloednieuwe Cynthia Boling sporthal in de Marollen. De 30-jarige Brusselse atlete groeide op in de buurt en de sporthal kreeg haar naam na een stemming onder lokale bewoners. Die loven haar voor haar feminisme en strijd tegen racisme. De immense muurschildering is van de hand van Dema One en Maïcha.

Museum of Illusions

Stap in de fascinerende wereld van illusies die het vertrouwen in je zintuigen zullen misleiden, maar je tegelijkertijd ook zullen verbazen; een wereld die je volledig in verwarring brengt, maar waarvan je ook veel zult leren …

Sint-Gorikshallen

Op het Sint-Goriksplein lopen we bij de prachtige Sint-Gorikshallen naar binnen! Een architecturaal staaltje van openbare markthallen in het 19de-eeuwse Brussel.

Wolf

Op zoek naar streetfood uit alle hoeken van de wereld? Dan ben je bij Wolf aan het juiste adres. In het oude bankgebouw van ASLK vind je de eerste Brusselse foodmarket. De authentieke elementen van het gebouw bleven bewaard, want in elke oud bankloket vind je een ander restaurant.

Brussels Beer Project

Welkom bij Brussels Beer Project!  Brouwen zit in ons DNA en dat doen we graag samen met brouwers van over de hele wereld. En samen met jou. Wij zijn content dat we jullie mogen verwelkomen in onze brasserie op de Dansaert, in het centrum van Brussel. Wij brouwen hier meer dan 40 nieuwe bieren per jaar! En tijdens jouw passage bij ons zou het wel eens kunnen dat er een paar kleine shotjes klaar staan aan de bar 😉

Leave the abbey, join the playground!

BruCity

Nog maar sinds 12 december 2022 geopend voor het grote publiek: Brucity. Dit gloednieuwe administratief centrum van Stad Brussel bevindt zich op de locatie van de vroegere Parking 58.

Grand Hospice

Een sfeervol met lampionnen verlicht buitencafé met een trendy bar in een groene stadsoase? Dat is het Grand Hospice, een van de nieuwe, bruisende hybride plekjes waar de Brusselaar graag vertoeft.

Chez Ginette

Chez Ginette, gelegen vlak naast de concertzaal La Madeleine, is een trendy nachtclub.

Hotel Continental

Gebouwd in een eclectische stijl in 1874 door architect Eugène Carpentier, was het Hôtel Continental aanvankelijk een hotel, daarna een café-restaurant, een tentoonstellingsruimte, een bowlingbaan en zelfs een Renault-garage. Op dit moment loopt er een cultureel project.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen is een ensemble van drie glazen winkelgalerijen. Het bestaat uit de Koningsgalerij, de Koninginnengalerij en de Prinsengalerij.