Liantis Urban Trail Brussels pakt uit met vernieuwd parcours

Fotospecial-SISK-009

De Liantis Urban Trail Brussels is op zondag 23 juni de opener van de Liantis Urban Trail Series 2024. Dat zijn vier straffe loopevenementen in evenveel steden, waarbij de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen lopen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. De lopers in Brussel mogen zich op een vernieuwd parcours opmaken voor enkele verrassende locaties. Inschrijven kan vanaf nu.

Een nieuwe start en finish van de Liantis Urban Trail Brussels dit jaar: de iconische site van Tour & Taxis. Van daaruit zullen deelnemers de omgeving en het historische centrum van de Belgische hoofdstad verkennen. Lopers kunnen kiezen tussen parcours van om en bij de 6 km en een omloop van ongeveer 12 km.

Het volledige traject met straffe locaties en markante gebouwen zal op een later tijdstip onthuld worden, maar we kunnen al wel enkele nieuwe en opvallende passages verklappen.

Zo lopen de deelnemers meteen na de start dwars door het Gare Maritime, dat begin 20e eeuw nog het grootste Europese goederenstation was. Ruim honderd jaar later is het station met indrukwekkende boogfaçades omgetoverd tot nieuwe lifestyle hotspot en ontmoetingsplek van Brussel.

Nog meer historisch erfgoed dat in de kijker wordt gezet: het Belgische bier. Met passages door Brasserie de la Senne – een brouwerij die mee aan de basis ligt van de wederopstanding van craft beers – en Belgian Beer World, het biermuseum in het prachtige gebouw van de beurs, word je ondergedompeld in de Belgische identiteit.

Nog een nieuwe locatie op het parcours waar de deelnemers langs zullen lopen: het hoofdkantoor van title partner Liantis. “Bij de Urban Trail Series merk je één en al positieve vibes”, kijkt Philip Van Eeckhout, gedelegeerd bestuurder van Liantis, uit naar een nieuwe jaargang. “De events verbinden mensen en zorgen voor een immense beleving bij zowel sportieve deelnemers als mensen die meedoen voor de unieke sfeer. We kijken er naar uit om, samen met duizenden lopers, de verborgen parels van vele steden, zoals Brussel, al lopend te ontdekken. Samen bewegen is gezond. En laat gezondheid en welzijn van mensen net één van onze stokpaardjes zijn!”

Benoit Hellings, schepen van Sport van de stad Brussel: “Heb je nog nooit het Gare Maritime of de Beurs van Brussel bezocht? Dan is dit het moment: de Liantis Urban Trail combineert een bezoek aan Brussels erfgoed aan een sportieve activiteit. En denk eraan om zoals bij de vorige edities voor de start je herbruikbare beker op te pikken voor onze “zero waste” bevoorradingen!”

Sven Gatz, minister van Financiën en Begroting van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. “Urban trails zijn een uitstekende gelegenheid om onze stad op de kaart te zetten en tegelijkertijd sport te beoefenen. Ik ben blij dat we opnieuw een editie van de Liantis Urban Trail Brussels 2024 kunnen organiseren en dat de deelnemers op hun route architecturale pareltjes zoals het Gare Martime en Belgian Beer World zullen passeren.”

Na de openingsmanche in Brussel trekt de Liantis Urban Trail Series dit jaar ook nog naar Gent (20 oktober), Antwerpen (17 november) en Mechelen (14 december).

KALENDER LIANTIS URBAN TRAIL SERIES

  • zondag 23 juni 2024: Liantis Urban Trail Brussels
  • zondag 20 oktober 2024: Liantis Urban Trail Gent
  • zondag 17 november 2024: Liantis Urban Trail Antwerp
  • zaterdag 14 december 2024: Liantis Urban Trail Mechelen

PRAKTISCHE INFO LIANTIS URBAN TRAIL BRUSSELS

Programma zondag 25 juni 2023:

  • 8u: afhalen borstnummers en start inschrijvingen ter plaatse
  • 9u00-10u20: start in 5 waves
  • 12u: finish laatste deelnemer
  • 13u: einde

Start & finish:

  • Tour & Taxis, Brussel

Deel dit bericht