Deelnemers Liantis Urban Trail Brussels lopen zondag dwars door Koninklijk Paleis

Golazo
Golazo

De Liantis Urban Trail Brussels op zondag 26 juni is een unieke looptocht dwars door en langs 16 bijzondere gebouwen en locaties in onze hoofdstad. Koning Filip en koningin Mathilde gaven persoonlijk hun akkoord om het Koninklijk Paleis op te nemen in het parcours. Andere blikvangers zijn het Stripmuseum en de passage over het balkon van het Stadhuis. Online inschrijven voor deze unieke ontdekkingstocht op loopschoenen kan nog tot en met zaterdag.

Er worden zondag 4000 deelnemers verwacht in Brussel. Zij kunnen kiezen voor een parcours van 7 of 12 km. Beide afstanden starten en finishen op het Muntplein.

De passage door het Koninklijk Paleis, de administratieve residentie en de voornaamste werkplaats van koning Filip, belooft hét hoogtepunt van de Liantis Urban Trail Brussels te worden. De poorten van het Koninklijk Paleis, een plaats die tot ieders verbeelding spreekt, worden zondag exclusief voor de lopers geopend.

Ook het balkon van het Stadhuis is een plek waar je in het dagelijkse leven normaal niet komt. Tijdens de Liantis Urban Trail Brussels mag het wel. Hier kunnen de lopers zich even een Rode Duivel of Red Lion wanen en hun fans op de Grote Markt toezwaaien.

Nog enkele andere beroemde – of minder beroemde maar daarom niet minder interessante – passages die op het programma staan: het Stripmuseum, de Sint-Gorikshallen, de Drukkerij van de Nationale Bank, Cinema Palace, … Alle deelnemers mogen hier zondag een kijkje komen nemen.

De lopers van de 7 km mogen zich daarnaast ook nog verheugen op een passage door het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die van de 12 km trekken onder meer ook nog door het Egmontpark en Fuse, Belgiës oudste technotempel in het hartje van de Marollen. Bekijk HIER het volledige parcours van de Liantis Urban Trail Brussels >>

De Liantis Urban Trail Brussels is de opener van de Liantis Urban Trail Series. Nadien volgen nog manches in Gent (23 oktober), Antwerpen (20 november) en Kortrijk (10 december).

Deel dit bericht